Concurs de relats breus: "Me'n contes un de ciència?" 2023-24

 Descarregar Pdf

Lliurament de premis

Un total de deu infants i joves, de primària i de secundària de vuit centres educatius de les comarques de Lleida i de l’Anoia, s’han endut els premis del X Concurs de relats breus: “Me’n contes un de ciència?”, que organitza l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Lleida en el marc de les activitats de la 28a Setmana de la Ciència.

L’entrega de premis s’ha realitzat el dia 1 de febrer, a les 11:00h, en format virtual.

En la present edició, hi van participar 17 centres educatius (escoles i instituts) i van optar als premis 79 relats, dels quals 49 eren en català, 26 en castellà i 4 en aranès.

A les persones guanyadores del primer premi se’ls ha lliurat un val de regal per a bescanviar per material de la botiga de la UdL amb un valor de 100 euros i, a les guanyadores del segon premi, per valor de 50 euros.

 

RELATS GUANYADORS DEL CONCURS LITERARI - Curs 2023/24

Podeu conèixer els guanyadors i guanyadores dels premis i llegir els relats premiats en aquest enllaç de la Publicació digital del repositori de la UdL.

 

Vídeo de l'acte del lliurament de premis 

 Amb la col·laboració de:

                        

 

Convocatòria del concurs

 L’essència del concurs en les seves 10 edicions respon a una doble necessitat, sentida des de l’ICE:

  • fer manifesta la importància de l’ús de l’expressió escrita en totes les àrees del currículum i especialment en l’àmbit científic,
  • la visibilització de les dones en el camp de la ciència.

La  dona científica referent d’aquesta edició ha estat l’Anna Casanovas Llorens: Neurocientífica amb una clara vocació docent que actualment és Degana i professora de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida i investigadora en el grup de Patologia Neuromuscular Experimental, de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida) que, ara per ara, té un projecte vigent del Ministeri i un altre projecte de la convocatòria de La Marató 2019 dedicada a les malalties minoritàries).

Els relats rebuts tractaven sobre la trajectòria de l’Anna Casanovas Llorens o bé al voltant de les temàtiques proposades en la 28a Setmana de la Ciència: Centenari del naixement del bioquímic Joan Oró i Florensa, 100 anys de la visita d’Albert Einstein a Barcelona, físic, autor de la teoria de la relativitat; Cecilia Payne, astrònoma, que va demostrar que el Sol està compost de gas hidrogen i heli; 200 anys de la mort d’Edward Jenner, descobridor de la vacuna de la verola; 100 anys del descobriment de l’efecte Compton (Arthur Compton, físic, 1923); Any Internacional del Mill, a proposta de la UNESCO; Reysa Bernson, astrònoma. L'any 1923 va fundar l'Association Astronomique du Nord.

El jurat ha estat integrat per: Anna Casanovas Llorens (Degana i professora de la Facultat de Medicina de la UdL i investigadora de l’IRB) Jordi Suïls (professor de Filologia catalana UdL), Eduard Roure (professor de llengua i literatura catalana de secundària),  Neus Vila (professora de Filologia castellana), Daniel Villalba (professor de Ciència animal UdL) i Meritxell Morera (mestra de primària).

 

         

      Cecilia Payne                              Reysa Bernson                        Anna Casanovas Llorens

 

 CONSULTEU LES BASES DEL CONCURS

Cartell català - Cartell castellà - Cartell aranès

   Darrera modificació: